Knarsen is slecht voor uw gebit en niet fijn voor uzelf en uw omgeving. U kunt schade aan het gebit voorkomen met een knarsplaat. Bij Tandprothesecentrum Apeldoorn kunt u terecht voor anti knarsplaten van hoge kwaliteit. Onze specialisten werken uitsluitend met de nieuwste gecertificeerde CE-materialen en technieken. Wilt u direct een vrijblijvend adviesgesprek in plannen? Neem dan contact met ons op.

Wat is een knarsplaat?

Een knarsplaat is een plaat die u in de avond voor het slapengaan op uw boven- of onderkaak plaatst om knarsen te voorkomen. Wij maken de knarsplaten speciaal op maat zodat u comfortabel kunt slapen en niet doorheeft dat u een knarsplaat draagt.

Bij Tandprothesecentrum Apeldoorn staat u als klant altijd centraal en krijgt u alle aandacht, zorg en tijd die u nodig heeft. U kunt bij ons rechtstreeks terecht of via een doorverwijzing van uw tandarts. Samen zorgen we voor de beste oplossing voor uw situatie.

Wat is tandenknarsen?

Tandenknarsen (bruxisme) is het krachtig over elkaar schuiven van de boven- en ondertanden. Hierbij kan een knarsend geluid gehoord worden. Dit komt voor bij zowel kinderen als volwassenen. Over het algemeen gebeurt het ’s nachts tijdens de slaap en onbewust. U komt er vaak pas achter als blijkt dat u anderen uit de slaap houdt met het lawaai of als u ’s ochtends wakker wordt met pijnlijke kaken.

Waarom is een knarsplaat belangrijk?

Door het knarsen ontstaan er slijtvlakken op de tanden en kan er tandgevoeligheid ontstaan. Ook kunnen de tanden los komen te zitten en kan het kaakgewricht worden aangetast. Knarsen kan dus schade veroorzaken aan uw tanden en kaakgewricht, wat leidt tot pijn en ongemak. Een knarsplaat voorkomt het onaangename knarsen en beschermt uw tanden tegen schade. Het helpt ook de kwaliteit van uw slaap te verbeteren.

Een knarsplaat kan helpen bij de volgende klachten

  • Slecht slapen
  • Hoofdpijn
  • Oorpijn
  • Pijnlijke kaakgewrichten en -spieren
  • Tand- en kiespijn
  • Vermoeidheid
  • Nek- en schouderklachten
  • Slijtage van tanden en kiezen

Waarom kiest u voor Tandprothesecentrum Apeldoorn?

✓ Ervaren specialisten

✓ Gebruik van de nieuwe technieken

✓ Gebruik van de meest moderne materialen

✓ We luisteren naar uw wensen

✓ We bekijken aandachtig de huidige situatie om tot het juiste advies te komen

✓ Patiënten beoordelen ons met een 4,8/5!

Interesse in een op maat gemaakte knarsplaat?

Vertrouw op de kennis en ervaring van onze specialisten van Tandprothesecentrum Apeldoorn. Denkt u dat u een knarsplaat nodig heeft? Plan dan meteen een vrijblijvend adviesgesprek in. We informeren u graag over alle mogelijkheden en zorgen voor een perfect aangemeten anti knarsplaat. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Wilt u een afspraak maken? Of wilt u meer weten? Mail dan naar info@tpcapeldoorn.nl of bel +31 (0)55 82 00 995.

Neem contact op