Een loszittend gebit is niet alleen onaangenaam, het kan ook heel wat problemen veroorzaken. Tandprothesecentrum Apeldoorn biedt verschillende behandelingen aan om een loszittend gebit te repareren of vervangen. Wij werken nauw samen met andere zorgverleners zoals tandartsen en u kunt altijd bij ons terecht. Wilt u meer informatie bij een loszittend gebit? U mag altijd contact met ons opnemen!

Wat is een loszittend gebit?

Uw mond verandert naarmate de tijd verstrijkt. Dit geldt ook bij een loszittend gebit als u een kunstgebit (een prothese) heeft. Uw kaak kan gaan slinken (kleiner worden) doordat u geen tanden en kiezen meer heeft en omdat de prothese constant druk geeft in uw mond. De prothese behoudt echter zijn eigen vorm. Hierdoor zal er ruimte ontstaan tussen de prothese en uw kaak. Dit veroorzaakt niet alleen pijn en ongemak, maar kan er ook voor zorgen dat de prothese breekt. Dit geldt ook voor een klikgebit.

Als patiënt bij Tandprothesecentrum Apeldoorn mag u verwachten dat wij alle nodige zorg, aandacht en tijd aan u besteden. Wij zorgen dat we samen met u de best passende oplossing vinden voor uw gebit. U kunt rechtstreeks bij ons terecht of via een verwijzing van uw tandarts.

Waarom moet u een loszittend gebit laten behandelen?

Een loszittend gebit kan ook andere problemen veroorzaken. Bij langdurig loszitten van een gebit kan de kaakbotstructuur afbreken, wat zorgt voor een verslapping van het gehele gebit en mogelijk ook verlies van tanden en kiezen. Ook kan een loszittend gebit voor pijn in de kaak en hoofdpijn zorgen.

De mogelijke behandelingen

Gelukkig zijn er verschillende behandelingen voor loszittende tanden en kiezen. Bij Tandprothesecentrum Apeldoorn adviseren we altijd over de beste oplossing voor uw persoonlijke situatie. Wanneer mogelijk kunnen we loszittende tanden en kiezen repareren met behulp van bevestigingsmaterialen zoals lijm of schroeven. In sommige gevallen kan een loszittend gebit alleen vervangen worden door een nieuwe prothese.

Waarom kiest u voor Tandprothesecentrum Apeldoorn?

✓ Ervaren specialisten

✓ Gebruik van de nieuwe technieken

✓ Gebruik van de meest moderne materialen

✓ We luisteren naar uw wensen

✓ We bekijken aandachtig de huidige situatie om tot het juiste advies te komen

✓ Patiënten beoordelen ons met een 4,8/5!

Plan uw vrijblijvend adviesgesprek

Kom langs bij Tandprothesecentrum Apeldoorn voor een kosteloos en persoonlijk advies over de behandeling van uw loszittend gebit. Met onze expertise en jarenlange ervaring garanderen wij een prachtig resultaat dat uw kwaliteit van leven verbetert. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen!

Neem contact op

Wilt u een afspraak maken? Of wilt u meer weten? Mail dan naar info@tpcapeldoorn.nl of bel +31 (0)55 82 00 995.

Neem contact op